25

Premis Perniagaan Pilihan #3

Posted by Ridhwan Othman on Wednesday, March 28, 2012 in

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Dah lama admin tak masuk topik premis perniagaan pilihan. Admin nak tunjukkan premis perniagaan yang pernah admin pergi dan nak kongsikan dengan anda semua.

The Cabin, Taman Melawati

Nampak cantik tak tempat ni? Tempat ni simple saja admin rasa. First time admin pergi tempat begini. Nama tempat ini dinamakan The Cabin. Tempat ni konsepnya simple. Menurut tuan punya kedai, kedai ini diubah suai daripada cabin yang sangat buruk dan dibeli murah. Kedai ni dibuat kelainan dengan ditambah tingkat atas untuk pelanggan yang inginkan pemandangan dari atas kedai. Ruang memasak ditempatkan di bahagian bawah. Nice concept!

Itu mengenai konsep kedai. Beralih pula pada bahagian makanan. Kebanyakan makanan disini admin nak cakapkan sedap sangat! Western menu adalah majoriti kat sini. Antara menu kat sini ialah:
- Burger (Homemade patties)
- Rosty (shredded potatoes)
- Frankfurter, pilihan pasta
- Chicken chop
- 6 pilihan roti bakar
- Nasi lemak Ayam

Kebanyakan makanan kat sini semua admin dah rasa. Ini gambar homemade patties yang admin dah makan.



Premis ni buka dari Selasa hingga Ahad, jam 5.30 hingga 2 pagi. Antara tarikan premis ni lagi, ramai juga artis permah makan kat sini. Mungkin kerana kawasan ni di kawasan yang cantik, jadi tarikan mereka la rasanya. Artis yang pernah datang sini ialah Fahrin Ahmad, Adam C. dan ramai lagi. Nak tengok gambar mereka, lihat di fanpage The Cabin. Oh ye, Tiz Zakyah pernah shooting di sini untuk pengetahuan semua.

Baiklah, jika sesiapa ingin makan makanan Western di tempat yang berlainan rupa sambil menikmati angin malam, ada pula rezeki nak jumpa artis kat sini, sila lah rasai kelainan di:
The Cabins, Jalan Bandar 11,
Taman Melawati (Pejabat Ahli Parlimen Gombak)
(landmarks: Blakang Calypso, Malaysian Institute of Art (MIA), Sakura Kristal)

p/s: Teringin makan homemade patties lagi yang sangat sedap.



Tagline admin: Ini pendapat saya, PENDAPAT ANDA?

25 Comments


sedapnya makanan tu


@razif mokji: nak rasa cubala singgah sekali..;)


SEDAPNYA NAMPAK..


wah kena try nie... harga ok x?


@mizwawa: try la..harga pun kena sangat dgn makanan dia. rugi tak cuba..;)


KOnsep yang baik..tentu akan menarik pelanggan. Thanks for info


@hanif: nak try konsep begini juga ke? huhu..;)


Nice place..sesekali boleh singgah ni..


kalau laaa jaja ada kt kl..confirm dh sampai! hehe


Duan! tempat ni dekat gila ngn rumah saya. TAPIIII tak penah kujejaki. hehehe .. nak terai nnti!


makkkk aiii sedapnya..... menarik...


Wow! nampak makanan dia mcm sedap.Tempat pun not bad :)


@ariana: yup, mmg nice place..santai je..;)

@cikgu jaja: cikgu jaja ade kat mana lak 2? try dtg je la..rugi tau..bt adventure mcm jln2 cri mkn..;)

@amir baker: laaa, dkt betul ke? kalau dekat betul try la, boleh jadi tempat lepak untuk EURO nanti..huhu

@mia liana: sedap nampak je, dah makan lagi sedap..;)

@zareliqa afiqa: tak cuba sendiri ke? ;)


tak pernah makan kat sini lg...pernah try kat sakura jer


nak tue berger la,jadi lapar pula nie hehehe...nice share xD


menikmati pemandangan sambil makan..best tu..=)


@ell: sakura tu kat mane ek?

@loveheaven07: hehhee..tq..;)

@aien: mmg best, try la..;)


wahhhhhhhhh nampak sangat menarik.. dkt sangat dgn rumah mak dara tapi baru tahu kewujudannya terima kasih pada admin ya kerana memperkenalkan tempat ni


@adza: yeke? bgusla, boleh la cuba..best sangat..;)


wow ~ cam sedap je bege tuu :DD


@fujiwara: mmg sedap,cubala..;)


mak eihhhh.. sedapnyer burger tu.. lapo la pulak...... ;(


Rupa mcm sedap je... hehehe


@g3-lina: lapo? dtg la kedai tu, sedap..;)


@blogleader: mmg sedap, homemade tu, bkn sng nk cari homemade patties skrg ni..;)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © 2011 Pendapat Niaga ~ Perniagaan | Psikologi ~ All rights reserved. Edited by Pendapat Niaga. | Bloggerized by Pendapat Niaga.